Palvelusuunnitelmaa

Palvelusuunnitelmaa
 
* Istu paino jakautuen tasaisesti lantion alueella. Rentouta hartiat. Ojenna ja koukista nilkkoja.
 
Vuosi 2010 lähtenyt verkkaisesti käyntiin luottamuspuolella. Viime vuoteen verrattuna toivon että tuleva on seesteisempi. Ja että samoja erehdyksiä/ virheitä ei nyt toistettaisi. Viime viikolla lautakunnat päättivät tilaaja-tuottaja palvelusuunnitelmasta vuosille 2010 -2013, jonka valtuusto käsittelee 8.2 kokouksessaan.
 
* Rentouta nilkat. Nosta jalkapohjia vuoronperään irti alustalta*

 Mikä sitten on palvelusuunnitelma? Mihin sitä tarvitaan? Auttaako se kaupunkilaisen saamaan hyvän arjen Hämeenlinnassa?
Sitä ovat lautakunnissa istuvat luottamushenkilöt joutuneet työstämään viime kuukaudet.
 
Palvelusuunnitelma on osa palvelutoiminnan ohjausta joka taas on osa kaupunkistrategiaa. Se tehdään neljälle vuodelle siten, että se kattaa uuden valtuustokauden ensimmäisen vuoden.  Päivitystä suunnitelmalle tehdään kuitenkin vuosittain. Siinä tulee lautakunnan näkemys siitä, miten kaupunki aikoo järjestää lautakunnan alaisuuteen liittyvät palvelut. Se sisältää myös palvelujen hankintaa, investointeja ja henkilöstöä koksevia linjauksia. Esimerkiksi ELALAN (elämänlaatulautakunta) tulevia tavoitteita on; palveluverkon pitäminen sellaisenaan, liikuntapalveluissa painotus ulkoliikunta- ja uimahallipalveluissa ja kulttuuripalveluissa lähikirjaston säilyttäminen ja kehittäminen alueellisen kulttuuritoiminnan tukipisteiksi.

* Rentouta alaraajat. Kohota olkapäitä yhtäaikaa hitaasti ylös ja alas*
 
Ohjausta, suunnitelmaa, tavoitteita jne. Paljon mietittävää jota ohjaa joltain osin lait ja asetukset. Mutta tärkein asia suunnitelmaa tehdessä ja viedessä eteenpäin on vastata kuntalaisen tarpeeseen. Ja se tapahtuu menemällä palvelun käyttäjän luo, ovat he sitten osallistujia tai harrastajia.
 
*Lopeta liike. Hengitä kaksi kertaa nenän kautta sisään ja suun kautta ulos*

Jätä kommentti

css.php