Hyvä valtuutettu

Onneksi olkoon! Kuntasi asukkaat ovat antaneet sinulle luottamuksensa. He ovat valinneet sinut hoitamaan heidän asioitaan ja odottavat, että panostat koko kunnan elinvoimaisuuteen ja tulevaisuuteen.
Näillä sanoilla alkaa Kuntaliiton 2008 toimittama ”Vastuullinen valtuutettu”. Haastava kirjanen, joka perehtyy kuntalaisen ja valtuutetun väliseen kommunikointiin.
Valtuutettuihin kohdistuu eritasoisia vaatimuksia valtuustokauden aikana. Niistä suurimpia on kuntalaisen arkeen liittyviä ongelmia, mihin halutaan vastauksia. Kunnan tulee olla kansalaisten mielestä ennen muuta hyvinvoinnin keskeinen tuottaja ja takaaja.
Erilaiset palvelutarpeet lisääntyvät koko ajan. Me kaikki olemme yksimielisiä siitä, että opetuksen, päivähoidon, vanhustenhuollon ja terveyspalvelujen on oltava parhaalla mahdollisella tasolla. Kuntapäättäjän ongelmana on raha- se ei riitä kaikkiin tarpeisiin. Siis kaikkien tarpeita ei pysty tyydyttämään. Mielestäni voimavarat on pyrittävä osoittamaan sinne, missä kuntalaiset saavat mahdollisimman suuren hyödyn. Tarpeet on laitettava tärkeysjärjestykseen ja niitä tulee seurata aktiivisesti koko ajan.
Valtuutetun työskentely ei saa olla pelkkää nykyhetken tarkastelua ja ”tulipalojen sammuttamista” Katse on suunnattava tulevaisuuteen, vaikka se vaikealta välillä tuntuukin.  

Muumipeikon Juhannusrunon myötä haluan toivottaa lukijoille mitä parhainta keskikesän juhlaa!

Pään painan ruohikolle ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.

Voi leikitellä mielikseen,
voi ottaa jättää paikoilleen
tai olla niin kuin luonnostaan
ja maata vaan.

Mä peikko siihen uskoon jään,
on maailmaa tää minkä nyt mä nään.

Jätä kommentti

css.php